Over mij

Over mij

Ik heb mijn praktijk opgericht vanuit een eenvoudige doelstelling: mensen helpen lekker in hun vel te zitten. In de loop van de jaren heb ik een grote affiniteit ontwikkeld met mensen die zich vanuit hun kracht hebben ingezet voor de mensen om zich heen en voor hun aandeel in de maatschappij en daarin te veel van zichzelf gevraagd hebben. Ze zijn uit het oog verloren wat hen energie oplevert en besteden te veel tijd aan wat energie kost. Dat leidt er toe dat de energie opraakt.

Ik ontmoette deze mensen in mijn werk als loopbaancoach bij Hogenkamp Agrarische Coaching. In de trajecten voor loopbaan­coaching begeleidde ik hen in stukjes van hun herstel­proces. Bij de trajecten voor begeleiding van herstel van burn-out richt ik me op het opnieuw vinden van eigen kracht; Wat levert je energie op?

Ik studeerde Toegepaste Psychologie (Saxion, Deventer) en specialiseerde in gespreks­vaar­dig­heden. Na mijn studie heb ik verschillende aanvullende cursus­sen gevolgd, waaronder de DISC-persoonlijk­heids­analyse. 

In aanvulling hierop heb ik de minor Paarden en Hulpverlening gedaan. Ik ben een ervaren paardenbezitter en ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn paarden mensen kunnen helpen om hun kracht weer terug te vinden. Daarnaast geloof ik in de helende kracht van buiten bezig zijn en actieve omgang met dieren.

Bij een burn-out wordt vaak geadviseerd om de natuur in te gaan, te wandelen, ‘je hoofd leegmaken’. Tijdens een sessie met de paarden of tijdens het maken van een wandeling ben je vanzelf­sprekend buiten bezig.